vasárnap, április 24, 2016

Balzsamecetes sült eperdzsem

Eperszezon van végre. Már nem tudom, mit is készítsek belőle, nyersen pedig, ha túlzásokba esem, pattanásos lesz az állam, szóval muszáj ujdonságok után kutatni. Lekvárfőzésben nem vagyok jó, nincs türelmem a tűzhely felett állni és várni, hogy besűrűsödjön a dzsem, utána pedig dunsztolni, ráadásul cukrot sem akarok alkalmazni a konyhában. Így készült, anyukám sütőben sült fahéjas szilvalekvárját utánozva a balzsamecetes sütőben sült eperdzsem. Nagyon kényelmes háziasszonyoknak való finomság. Most, hogy megvan az első üveggel és nagyon gyorsan fogy, már tudom, mi készül a következő napokban az eperből. 


Ebben a formában ízlik a legjobban az eper. Igazán bevált.

Hozzávalók: 
400 g eper
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál kókuszvirágcukor

A sütőt előmelegítjük 175 C-ra.
Az epreket lecsumázzuk, félbevágjuk és megmossuk. Egy tűzálló tepsibe öntjük, majd megszórjuk a cukorral és meglocsoljuk a balzsamecettel. Ne feledjük, hogy az eper a legnagyobb víztartalommal bíró gyümölcsünk, sok levet fog ereszteni. Ne essünk túlzásokba az ecettel!
Kissé összekeverjük, és 50 percre a sütőbe toljuk. A sütési idő végefelé egyszer megkeverjük, majd üvegbe töltjük és hagyjuk kihűlni.
Vaniliafagyival vagy a szokásos módon, pirítóson, vagy sütikben alkalmazva is kiválóóóóó.
Nagyon izgalmas ízvilág.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése