kedd, május 05, 2015

Kandírozott narancshéjas finomság

A recept ezen a blogon sziklasüti néven futott, és nekem nagyon megtetszett, azonnal meg is lestem hogyan készül, és mivel tényleg kevés hozzávalóból nagyon gyorsan megvan, meg is sütöttem ma reggelre a kávé mellé. Semmi idő alatt elkészült, gyorsan ki is hűlt, és a reggeli kávé mellé szinte már el is fogyott. A pikáns narancsos íz nagyon bejött, de valóban szuper lehet mazsolával is. Köszönöm a receptet. Nagyon tetszett, hogy elektronikai berendezés nélkül is könnyen elkészül, tehát nyugodtan nekifoghatunk, hogy kedvesünket meglepjük a reggeli mellé a frissen illatozó finomságokkal, anélkül, hogy az előkészületek alatt felébresztenénk a robotgép zúgásával. 

Hozzávalók:
300 g liszt
1 csomag sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
80 g vaj
80 g kristálycukor
100 g kandírozott narancshéj apróra vágva (vagy mazsola)
125 ml tej
1 tojás

A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A tejet és a tojást összekeverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, belekeverjük a sütőport. Az apróra vágott vajjal összemorzsoljuk,  belekeverjük a gyümölcsdarabokat, majd hozzáöntjük a tojásos tejet és homogénné keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egy kanállal halmokat rakosgatunk egymástól diszkrét távolságra, mert kicsit megnőnek a sütés alatt, és a forró sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. Szép aranybarnák kellenek legyenek.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése