csütörtök, november 20, 2014

Mennyei csirkeszárny

Legújabb mániánk a csirkeszárny. Olcsó, gyorsan megvan, nagyon finom, puha, omlós marad. Mióta felfedeztünk egy jó árú beszerzési helyet, ahol ráadásul nem az egész szárnyat sózzák ránk, ráadásul rondán megtisztítva, hanem vagy a középső, vagy a combszerű részét, szépségesen letaluzva, azóta hetente legalább egyszer ez van az asztalon, de inkább kétszer. Csak bedobjuk a sütőbe, otthagyjuk 40 percig, és salátával, rizzsel vagy csak kenyérrel is akár kész a vacsora.
De hogyan is dobjuk be a sütőbe? Biztosan mindenkinek megvan a sajátos módszere. Mi így csináljuk:

Hozzávalók:
Csirkeszárny
méz
magvas mustár
paradicsomszósz
szójaszósz
só, bors, olivaolaj, kurkuma, mustármag

Mennyiséget nem is írok, mert nincs aranyszabály. Ahogy jön. DE ez a kombináció nagyon fenséges.
Én a mustárral kezdek, abból jóóó két evőkanállal, ehhez jön egy fél konzerv paradicsomszósz, amire ráöntök egy jó adag mézet, majd fűszerezem, meglocsolom szójaszósszal, ami jelen esetben nem a sós verzió, hanem a natur. 
Mindezt alaposan összekeverem. Nem is kóstolom, beleforgatom a szárnyakat, majd egy sütőpapírral bélelt széles tepsire öntöm az egészet, 200 C-os sütőbe tolom, 40 percre. Félidőben megforgatom a szárnyakat, így lesznek jó ropogósak minden oldalukon, és miután valóban ropogós és csudaszép aranybarna színűek, tálalom.

Hm....





Mint látszódik, a szárnyak ragyognak, és szinte karamellesre sült a szósz a tepsi alján. Ezért kell a sütőpapír alá, hogy ne őrüljünk meg, mikor a mosogatásra kerül a sor. Nehogy a tálban hagyjátok a szószt, nyugodtan tunkoljatok belőle. Igazi ízbomba!
És mindez milyen kevésből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése