csütörtök, október 09, 2014

Rizses linzertorta

Elfogyott a reggelirevalónk. Sajnos nem bírjuk átprogramozni az agyunkat a sós irányba, így készülnek ezek a linzertorták, amik a reggeli kávéadaghoz tökéletesek!
Mint pl a mai rizses. Sokkal kiadósabb, mint egy lekváros testvére

Hozzávalók:
Linzertészta
1/2 l tej
100 g rizs
100 g cukor
2 tojás
30 g vaj
1 csomag vaniliacukor
1 teáskanál sütőpor
csipet só


A tejet a vaniliával és a rizzsel feltesszük főni per kb 20 percre. Ezalatt a szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk két evőkanál tejet és a sütőport. Ezután a felfőtt rizshez öntjük, két percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a kihűlt krémhez keverjük óvatos mozdulatokkal. A linzertésztát kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt formába helyezzük, ráöntjük a rizses masszát és 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Langyosan vagy hidegen tálaljuk.





Én kevés mandulaszeletet szórtam rá, hogy ropogós legyen, de az természetesen nem hiányzik rá. Ami tetszik benne, hogy a rizs nem veszi át a főszerepet, inkább érzem a tojásos tej krémességét, ami sütés közben szépen fel is jött, majd visszasüppedt, de nagyon krémes. Roppant ízlik. De nekem mi nem??? Ez a baj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése