szerda, november 05, 2014

Mogyorós - mandulás csokicsodák Jamietől

Jamie nagyon szuper dolgokat tud ám összehozni, mint ez a fantasztikus alkotás is, amiben sok nekem nagyon tetszetős dolog van:
1. olajos magvakkal teli
2. nagyszerű hasznosítást kínál a megmaradt tojásfehérjéknek
3. nagyon kakaós, nagyon finom, 
4. egyszerre omlós, egyszerre roppanós, egyszerre ropogós!

A fehérjéknek ugyan találtam már egyszer egy isteni receptet, de ahhoz jobban el tudom képzelni a tavaszt és nyarat, mikor van sok színes és ízes apróbogyójú gyümölcs. Ilyen nyamvadt esős és nyálkás időben, mint amilyen ma is van, egy csokibomba kell, olajos magvakkal, amikkel a magneziumszükségletünknek is eleget teszünk, és egyből nyugodtabbá válunk. Mint én is. Mert az illatok azok azonnal felszabadulnak a sütőből. És az ízek....Jamiekém, ez nagy volt tőled!



Hozzávalók:
300 g olajos magvak vegyesen (nálam mogyoró és mandula)
400 g porcukor
100 g keserű kakaópor
1/2 teáskanál só
4 tojás fehérjéje

A sütőt előmelegítjük 160 C-ra. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. Az olajos magvakat, amik lehetnek mandula/pisztácia/kesudió/mogyoró egy serpenyőben megpirítjuk kissé, majd durva darabokra vágjuk. A porcukrot, kakaót és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt magvakat, majd a kemény tojásfehérjével alaposan összedolgozzuk. Ez a massza már így is nagyon inycsiklandó. De nem hagyjuk abba, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk egy fél evőkanállal ebből a csodálatos krémből, kb 4 centi távolságra egymástól és a forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Berepedezik a kis drága, és ennyi idő után puha marad még, mikor megtapogatjuk, de pont ilyennek kell lennie, mert mikor kihűlt, ez adja a különlegességét.
Ropogós lesz kivűl, belül omlós, és a pirított magvak....
Inkább kóstolja meg mindenki.

 



Fantasztikus!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése