kedd, január 14, 2014

Ossobuco - olaszos veloscsont

A multkor bemutattam, hogyan keszitette kedvesem a pulyka veloscsontot: bedobta a sutobe krumplival egyutt, megszorta bosegesen rozmaringgal, sozta, borsozta, a tobbit pedig a sutore bizta. Ez azonban kicsit hosszabb elkeszitesi ideju, es hat kis izkavalkadra is vagytam mar, egy egyszeru rozmaringos, sutoben sult hus gondolata nem hozott lazba. Igy magamra vallaltam ennek a verzionak a kivitelezeset. Olyan jol sikerult! Nem bantam meg. 

Hozzavalok: 
2 szelet veloscsont
2 konzerv paradicsom
1 kozepes fej hagyma
1 nagy repa
1 feherito zellerszar
so, bors, kurkuma, 
feherbor
keves olivaolaj

A hagymat, zellert es repat megtisztitjuk es aprora vagjuk, majd egy labasban keves olajjal elkezdjuk piritani. Ekozben egy serpenyoben keves olajon megpiritjuk a veloscsontot mindket oldalan. Ha a hagyma uvegesre parolodott, a zoldsegekre helyezzuk a veloscsontot, es felontjuk a feherborral, annyira, hogy ellepjen mindent, majd eros langon fozzuk kisse, hagyjuk elparologni a bort. Sozzuk, borsozzuk, es megszorjuk kurkumaval a hust, majd felontjuk a ket konzerv paradicsommal es fedo alatt lassu tuzon paroljuk. A paradicsom savassagat ellensulyozvan kicsit megcukrozhatjuk a szoszt, de ehhez elotte ellenorizzuk, hogy mennyire szukseges javitani az izeken. Ha elfone a nedvesseget, meleg vizzel engedjuk fel es keverjuk at a hust.
Kb egy - masfel ora multan vagyunk keszen. Megszortuk aprora vagott zellerzolddel, es friss kenyerrel fogyasztottuk. 



 A megmaradt szoszbol pedig masnap finom spaghetti keszult, amihez csak ki kellett fozni a tesztat, majd szures utan visszatenni a labasaba, raonteni a megmaradt szoszt, keves olajat, kisse osszeforgatni, majd frissen reszelt sajttal talalni. Igy keszul ket egyszeru etel egy alapanyagbol:



Abszolut finomsag!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése