szombat, január 25, 2014

Dietazzunk - 5. nap Kaliforniai paprikas teszta parmezanpehellyel

Elerkezett az 5.nap, amikoris kicsit lehet lazitani. Ami nem azt jelenti, hogy tomhetjuk magunkat vilagba, hanem ehetunk kis tesztat. Bevallom, hianyzott mar nagyon. Osszenottunk, mint a borso meg a heja ezalatt a het ev alatt, amiota itt elek. Rengetegszer eszunk tesztat ebedre, a mediterran dieta neveben. ;), imadnivalo, mert ezerfele modon elkeszitheto es varialhato!
Ugyan ma nem lehet tulzasba esni a mennyiseget illetoen, de mit sem szamit ez, a feltet olyan boseges, hogy eszre sem lehet venni, hogy keves a teszta.

5.nap
Reggeli: Kremsajttal toltott sonkaszeletek egy db sos kekszszel, 1 kave vagy capuccino vagy csesze tea keves cukorral
Tizorai: 1 kokuszjoghurt
Ebed: Kaliforniai paprikas teszta parmezanpehellyel, 1 alma, 1 csesze kave keves cukorral


Hozzavalok:
2 sarga es 1 piros kaliforniai paprika
100 g teszta (40 nekem, 60 a paromnak)
20 g parmezan vekony pelyhekke vagva
1 shalot hagyma
keves olaj
so, bors

A vizet feltesszuk foni, ezalatt a paprikat vekony csikokra majd kis kockakra vagjuk. A hagymat felszeleteljuk, es keves olajban megpiritjuk. Miutan szint kapott, hozzaadjuk a paprikaszeleteket is, es magas langon megpiritjuk, sozzuk, borsozzuk, es hagyjuk fonnyadni kicsit alacsonyabb langon. Ha a viz felott, sozzuk, beledobjuk a tesztat, es a csomagolason feltuntetett ido alatt keszre fozzuk. Leszurjuk, es a paprikahoz adjuk, alaposan osszeforgatjuk oket, a talalashoz raszorjuk a parmezanszirmokat, meglocsoljuk keves olajjal, es fogyaszthato is.




Uzsonna: 20 g parmezan, 1 kis kiwi
Vacsora: Gombas csirkepaprikas (vendegeknek nokedlivel), 1 szelet barnakenyer, gyumolcs helyett ma keves sutit fogok enni, megpedig almas becsi pitet



Lefekves elott egy pohar sovany tejet is megiszunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése