csütörtök, január 23, 2014

Dietazzunk - 3. nap - Kurkumas kardhalszelet sult padlizsannal

Ujabb napnak nezunk elebe a dietaban. Nem megy rosszul, es raadasul jobban etkezunk most, mint elotte. Sok a zoldseg, es gyumolcs, amit elotte sokszor hanyagoltunk. Most viszont kotelezo enni mindkettot, raadasul nagy adagban. Meglehet, hogy egy magyar embernek, akinek az etkezes legalabb ket fogasbol all, ez a dieta nem elegendo ehsege fokozasara, am azt kell mondjam, nagyon laktato osszetetelu, es egy ido utan hozzaszokik az ember, es jot tesz ezzel egeszsegenek is. Mint mondtam, van benne szenhidrat, protein es zsiradek is, ehezni nem lehet.
A mai napon a halra szavaztunk, mert hus volt mar a napokban, illetve sajt is.
Kardhalat vettunk, fagyasztva, mert azt talaltuk akcioban, de termeszetesen barmit lehet valasztani, tengerit elsosorban, mert az omega 3 bevitel nagyon fontos nem csak a dieta alatt, hanem mindennapi eletunk soran is.

3.nap

Reggeli: 1 szelet barnakenyer, 30 g kenheto sajt, 30 g sovany felvagott, 3 dioszem, 1 kave, capuccino vagy tea keves cukorral
Tizorai: 1 gyumolcsjoghurt
Ebed: Sult padlizsan kurkumas - bazsalikomos sult kardhal, egy szelet barnakenyer, 1 kisebb narancs, kave vagy tea keves cukorral

Hozzavalok: 1 nagy padlizsan
250 g hal (a kedvencunk)
kurkuma, friss bazsalikomlevel, gomasio
keves olivaolaj

Nagyon egyszeruen keszult ez a mai ebed is, a padlizsant vekony szeletekre vagjuk, egy teflontepsibe sorakoztatjuk oket, izesitjuk keves gomasioval, es par csepp olivaolajat csorgatunk ra, 180 C°-os sutoben 15 perc alatt keszre sutjuk oket. A halat kiolvasztottuk, erre is gomasiot, kurkumat es nehany friss bazsalikomlevelet tettunk, es 200C°-os sutoben 10 perc alatt keszre sutjuk.
Talalashoz meglocsoljuk keves olivaolajjal!


Uzsonna: 1 nagy pohar tej
Vacsora: nalam ma este egy megrakott szendvics lesz, ket szelet barnakenyerbol 100 g bresaolaval es boven salataval - amit helyettesithetjuk egy kortes gorgonzolas salataval, amihez megpiritunk egy szelet barnakenyeret a baguette helyett.
Lefekves elott pedig ismet megiszunk egy pohar sovany tejet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése