szerda, december 11, 2013

Csokidesszert ebéd utánra egyszerűen


Azokat az időket éljük, mikor a kandalló pattogó tüzénél ülve olvasni egy jó könyvet, vagy tv-t nézni, kiváló társaságban, egy ínycsiklandó finom csokis pohárédesség mellett, kimondottan kívánatos mindenki számára. Ezért is készült el ma ez a villamgyors finomság, mégpedig kevés hozzávalóból. Azonnal fogyasztható, de hűtés után talán még finomabb! Az alap hozzávaló az igen sokszínű marshmallow (pihecukor), amiből anyukám egy nagyon jó barátnőmnek köszönhetően, akitől a receptet kaptuk, tortadekort készít, a gyermek ismerőseim pedig vagy úgy frissiben, vagy kis nyársra húzva, tűz fölött kicsit megpirítva eszik. A többi hozzávaló minden édesszájú otthonában megtalálható valószínűleg, a tejszín kivételével. 
Hozzávalók:
150 g marshmallow
250 g étcsokoladé
50 g vaj
4 evőkanál víz
250 ml tejszín

Elkészítése sem igényel nagyobb hozzáértést. Egy lábasban feltesszük a tejszín kivételével az összes hozzávalót olvasztani, mialatt kemény habbá verjük a tejszínt. (Ha ezzel sem akarunk bajlódni, vehetünk egyből egy tubus tejszínt is). Miután a csokis massza összeolvadt, óvatosan a tejszínhez keverjük és kis poharakba szedjük, majd hűtőben tároljuk felhasználásig. A marshmallownak köszönhetően nagyon légies krémet kapunk, isteni finom illatokkal megfűszerezve!





Igen krémes, igen finom és igen gyorsan fogyó édesség ez. A fentebb leírt mennyiségből négy fő részére készül elegendő nyalánkság. Javaslom azonban azonnal két adagbol készíteni. Nem bánja meg senki!
Ha kihűlt, akár tortába is kenhető, jó tartású krém lesz belőle!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése