csütörtök, november 07, 2013

Ricottas dios teszta

Egy ujabb egyszeru tesztarecept, amihez megintcsak keves hozzavalo szukseges.
Olyan gyors az elkeszitese is, hogy majdnem nem erdemes a megosztasra, de hogy segitsek magamon es esetleg mason, aki gyorsan szeretne valami laktatot, ime a recept:

Hozzavalok:
125 g ricotta
4 dio
so, bors, olaj
reszelt parmezan
keves fozoviz
teszta
Mindez ket fore.

Elkeszitese is roppant egyszeru. A teszta fozesi ideje alatt a szosz is elkeszul, tehat osszesen 10-15 perc alatt keszen van az ebed (ha valaki nem igenyel 2-3 fogast)
A tesztat forrasban levo sos vizben a megadott ido alatt keszre fozzuk. Ekozben egy mely talban a ricottat, a megtisztitott diokat keves fozoviz segitsegevel kremesre turmixoljuk, hozzaadjuk a reszelt parmezant, sozzuk, borsozzuk izles szerint, majd miutan a teszta megfott, leszurjuk, feltartunk egy keves fozovizet, a tesztat visszatesszuk a labasba, olajat ontunk ra, kb 1 evokanallal, hozzaadjuk a szoszt, es ha tul szaraznak itelnenk, a felfogott fozovizzel lagyitjuk. 
Talalashoz megszorjuk reszelt parmezannal es nehany aprora tort diodarabbal.



Igazan erdekes izvilagu tesztat kapunk, edesen sos, amit en nagyon szeretek!
Legkozelebb azt hiszem, meg fogom piritani a tetejere szorando diodarabokat, hogy javitsak az izvilagon. De igy is tokeletes!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése