szerda, november 13, 2013

Haromsajtos cukkinis teszta - egyszeruen

Ujabb egyszeru tesztarecept....olyan lustaknak, mint mi vagyunk ;)
Hiaba a chef parom es en, aki blogon regisztralom a receptjeim, nem rajongunk a hosszu es bonyolult receptekert. Persze munkahelyen parom nem ilyen eteleket kinal a vendegeinek, de itthon ezek bizony mukodnek, es imadjuk oket. Szeretjuk egymas tarsasagat, es nem a konyhaban :)
Nos, ezt talalta most ki Daniele, es nagyon nagyon orultem neki.
Haromsajtos, mert a parmezanon kivul volt itthon meg mascarpones gorgonzola, de emiatt nem kell azonnal boltba rohanni es koltsegbe verni magunkat, csak parmezannal is megallja a helyet, vagy mas kemeny vagy lagy sajttal is.
A bevezeto hosszabb, mint maga az elkeszites. De elobb lassuk a hozzavalokat:
Kivant teszta, kb 100 g fejenkent
2 nagyobb feherhusu cukkini (zold is jo)
mascarpones gorgonzola
reszelt parmezan
olaj, so

Feltesszuk a vizet foni, es ezalatt az ido alatt apro kockakra vagjuk a cukkinit. Tesztanak erdemes kis alakzatut valasztani, nekunk ezalkalommal az orecchiettik adtak az alapot.
Ha a viz felfott, sozzuk, majd a tesztat es a cukkinit egyutt dobjuk a vizbe. A teszta fozesi ideje kb 10 perc, de ez pont annyira elegendo, hogy a cukkinink megfojon es ekozben ropogos is maradjon. A fozesi ido letelte utan leszurjuk a tal tartalmat. Kis fozovizet felveszunk, ha netan szuksege lenne ra.
A zoldseges tesztat visszaontjuk a talba, hozzaadjuk a mascarpones gorgonzolat es reszelt parmezanbol egy jo marekkal, olajat lottyintunk ra, es osszekeverjuk alaposan. Ha szaraznak minosulne a keverek, a fozovizzel higitjuk, es kremesre dolgozzuk.
Talalhato is a finomsag.





Jo etvagyat hozza!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése