vasárnap, szeptember 08, 2013

Macrobiotika - nyomokban

Mint említettem, ez az újabb hobbim, olvasni, és okosodni, mégpedig a macrobiotikának köszönhetően.
A makrobiotika nem más, mint a fiatalság és a hosszú élet művészete. Nem olcsó, sajnos, mert nagyon eredeti és nem módosított élelmiszereket használ a konyhában, de nem is nehéz követni, ha valakinek van módja esetleg otthon megtermeszteni a hozzávalókat, és ehhez nem használ kémiai anyagokat. A biológiai élelmiszertermesztésnek kedvez ez a hozzáállás. De ha belegondolunk, ez csakis jó lehet, hisz nem viszünk a szerveztünkbe káros anyagokat (már amennyire a levegő szennyezettsége ezt lehetővé teszi), amik hosszútávon az egészségünk rovására mennek.



Néhány alapelemet említenék csak itt a könyvből, elsősorban a magam részére, hogy bármikor hozzányúlhassak, ha szükségem van rá, és nincs nálam a kiskönyv! Aztán a segítségével remélem a memoriám annyira javul majd, mert erre is van kilátás, hogy fejben fogom őket tartani, és sosem lesz újra szükségem eme kis segítségre. De legyen itt azoknak is, akik meg akarnak vele ismerkedni. 



Először is meg kell határozni, mi is a boldogság, illetve ki is boldog valójában:

A makrobiotika követői szerint boldog az, aki:
- egészséges és hosszú életű és minden iránt érdeklődik
- aki nem aggódik a pénz miatt
- aki ösztönösen elzárkózik az élet szomorúsága és nehézségei elől, hogy elkerülje a korai halált
- aki elfogadja, hogy az univerzum rendezett rendszer minden szinten
- aki nem akar az első helyen ragyogni, és ezzel a többit maga alá sodorni, hanem azon van, hogy a többieket az első helyre irányítsa


Aki a boldogságra törekszik, annak érdemes egy-két hétre kipróbálni a macrobiotikát, és meglátja, hogy jelentősen javul majd élethelyzete, és egészsége is.

Azt kell tudni erről a "tudományról", hogy nagyon praktikus. Csakis az, aki ezt nem fogadja el, hiheti azt, hogy gyógyszerek és operációk segítségével találja meg a boldogságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése