vasárnap, március 10, 2013

Kalacs mandulaval mezzel

Mari baratnom mondogatja folyton, hogy ezt a kalacsot suti, minden alkalombol. Olyan ez neki, mint nekem a kakaoscsiga, amit folyton sutnek, ha lehetosegem lenne ra. Igaz, mostansag a mak atvette a foszerepet a kakaotol, megis a kakaoscsiga a kedvenc.
A tejszines kalacs receptje:
Hozzavalok:
2 dl tejszin
2 dl tej
1 tojas
1 csipet so
3 ek cukor
600 g liszt
30 g eleszto

Az elesztot felfuttatjuk langyos tejben, az osszes tobbi hozzavalot talba ontjuk, miutan az eleszto felfutott, azt is a mixhez adjuk, es osszedolgozzuk, laza tesztava. Kelni hagyjuk. Miutan megkelt, harom egyenlo reszre osztjuk, egyenkent kinyujtjuk oket, s feltekerjuk. En itt megszortam a lapokat. Az egyiket mezzel, makkal, a masikat csokidarabokkal es szeletelt mandulaval, a harmadikat pedig ezek vegyes fomajaval, mez, mak, csoki, mandula.
A feltekert cipokat tepsiben egymas melle helyezzuk, es ujbol megkelesztjuk. 
En bevallom, a liszt egy reszet orolt mandulaval helyettesitettem, es a vegen a cipokat is azzal szortam meg. Sok mindent tehetunk a tesztaba, szaritott gyumolcsoket, kakaot, amit csak megkivanunk.
Az ujbol megkelt tesztat aztan forro 180 C°-os sutoben keszre sutjuk, kb 35-40 perc alatt. 

Ime az en valtozatom:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése