szerda, március 20, 2013

Halfile zucchinivel es radicchio "lekvarral"

A multkori halebedrol megmaradt par szelet filenk, illetve volt meg itthon egy fej radicchio salata, egy fel cukkini, ebbol hoztuk ki a mai ebedet. Nagyon finom lett, es iszonyat gyorsan elkeszult. Emelle egyetlen serpenyot piszkoltunk ossze mindossze az elkeszites soran. 

A radicchio "lekvar" elkeszitesehez valok:
1 fej hagyma
1 fej radicchio
olaj es vaj
so, bors
2 ek mez es 2 ek cukor
modenai balzsamecet

A halhoz:
halfile
so, bors, par gerezd fokhagyma
olaj

A hagymat megtisztitjuk, felszeleteljuk. 1 ek vajat es keves olajat serpenyoben felforrositunk, majd megfonnyasztjuk benne a hagymat, mikor kezd uvegesse valni, hozzaadjuk a felapritott radicchiot, sozzuk, borsozzunk, hozzaadjuk a cukrot. Mikor barnara valt, felontjuk modenai balzsamecettel, amitol szep szine is lesz, es az ize is modosul, illetve hozzaadjuk a mezet is, es keszen is vagyunk. Kb 5-6 perc az elkeszitesi ido.


Ezutan a radicchiot talba szedtem, a serpenyobe olajat ontottunk, beledobtunk 4 gerezd fokhagymat, es beletettuk a halfileket. Melletettuk a vekony csikokra vagott cukkinit, s fedo alatt foztuk a halak egyik oldalat, kb 5-6 percig (attol fuggoen, milyen vastagok a szeleteink) majd megforgatjuk, s megpiritjuk a filek masik oldalat is. 
Es keszen is vagyunk.
Grissinikkel fogyasztottuk. 



(parom elarult egy titkot - a halfileket apukam palinkajaval is felontotte, hogy izt kapjanak. Ha lett volna itthon feherbor, azt hasznalta volna, de nem volt, igy esett a valasztasa a paleszra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése