csütörtök, február 21, 2013

Gnocchi gorgonzolaval

Az olasz gnocchi az nem mas, mint a magyar nudli, csak nem piritott kenyermorzsaval s lekvarral eszik itt, hanem legtobbszor sajtszosszal. Mi a gorgonzola mellett dontottunk a hatarozott ize miatt.




Tegnap rakott krumplit csinaltam, amit nem birtunk mind megenni, es nehany szelet krumpli ottmaradt a tepsiben (csak krumpli, a kolbaszt parom nem hagyja ott sosem). Igy szuletett az otlet, hogy ujrahasznositunk, s gnocchit csinalunk masnap. Azaz ma. A megmaradt szeletek melle foztunk meg par szem burgonyat, mert keves lett volna ket fore beloluk kiados ebedet kesziteni. A hejaban fott krumplit attortuk a tegnapi maradekkal egyutt, hozzaadtuk a lisztet, soztuk, borsoztuk, s kigyot sodortunk belole, amit nudliszeletekre, azaz 1 centis darabokra vagtunk. 


Hogy szamokba ontsuk az egeszet, ime a recept:



400 g krumpli
150 g liszt
so, bors

Feltesszuk a vizet fozni. 
Ekozben elkeszitjuk a szoszt:
A gorgonzolat tejben vagy jobb, ha tejszinben egy serpenyoben megolvasztjuk, s keszen is vagyunk. 
A vizunk kozben felforrt, sozzuk, majd a lisztezett nudliszeleteket a beledobjuk, s addig fozzuk, mig fel nem jonnek a viz tetejere.
Ha ez megvan, szurokanallal a tejszines gorgonzolaszoszba merjuk, osszemelegitjuk kicsit oket, 


s szervirozzuk. 



Ide mar nem hianyzik a reszelt parmezan, hisz sajtbol van benne boven, raadasul a gorgonzola eleg markans illatu s izu is, persze ha valaki ugy szereti, szorhat erre is boven!
Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése